Υπαρχουν τοσα να δειτε στην Αργολιδα
Αρχαιολογία & Ιστορία στην Πελοπόννησο

Η περιοχή γύρω από το Τολό είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα πράγματα να δείτε και να μάθετε! Μάθετε για την ελληνική κουλτούρα και παράδοση και ελάτε σε επαφή με την φύση. Η λίστα που ακολουθεί είναι μια ιδέα για τα αξιοθέατα στην Πελοπόννησο! Αν σας ενδιαφέρει κάτι που βρίσκεται εκτός λίστας ή απλά θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να μας ρωτήσετε!

Τολό / 15 λεπτά με τα πόδια

Αρχαία Ασίνη

Η Αρχαία Ασίνη, μια ακρόπολη σε μικρή απόσταση από το Τολό κατοικούνταν κατά την διάρκεια της εποχής του Χαλκού και κυριότερα της Μυκηναϊκής εποχής όπου χρησιμοποιούνταν σαν λιμάνι από τις αρχαίες Μυκήνες. Υπάρχουν αναφορές της ακόμα στην Ιλιάδα του Ομήρου αλλά και στο ποιήμα του συγγραφέα Γ. Σεφέρη "Ο Βασιλιάς της Ασίνης". Ο ανακαινισμένος αρχαιολογικός χώρος στο Τολό επεξηγεί με μια έκθεση τα αξιοθέατα και την διάταξη τους μαζί με περισσότερες πληροφορίες. Επισκεφθείτε το κάστρο και απολαύστε υπέροχες θέες του Τολού και του κόλπου!

Άργος / 20 λεπτά με αυτοκίνητο

Άργος

Το Άργος, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης που κατοικείται αδιάκοπα από την αρχαιότητα έχει πολλά να προσφέρει. Δείτε το αρχαίο θέατρο στο Άργος, χτισμένο κατά την Ελληνιστική περίοδο (300-250 πΧ) με χωρητικότητα 20,0000 ατόμων ή επισκεφθείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά μόλις λίγα λεπτά από το αρχαίο θέατρο. Ένας χώρος που έπαιζε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή της αρχαιότητας ήταν η αρχαία αγορά, δείτε την σημερινή αγορά στο ίδιο σημείο. Επίσης στο Άργος βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο που κάνει την πόλη ιδανικό προορισμό για όσους ενδιαφέρονται για ιστορία.

Τίρυνθα / 15 λεπτά με αυτοκίνητο

Αρχαία Τίρυνθα

Η Αρχαία Τίρυνθα ήταν μια ακρόπολη ακριβώς έξω από το Ναύπλιο και ανακαλύφθηκε το 1884-1885 από τον Ερρίκο Σλίμαν. Η πόλη αναπτύχθηκε την εποχή του Χαλκού και ήταν κομμάτι του Μυκηναϊκού πολιτισμού που άνθισε στην περιοχή και κυριάρχησε στην Μεσόγειο. Η ακρόπολη είναι διάσημη για τα τείχη της που πήραν το όνομα Κυκλώπεια από τον Όμηρο χάρη στο μέγεθος τους και τον μύθο ότι το οχυρό χτίστηκε από τον Κύκλωπα.

Επίδαυρος / 40 λεπτά με αυτοκίνητο

Αρχαία Επίδαυρος

Ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου είναι διάσημος για το απίστευτα καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο με χωρητικότητα 13,000 - 14,000 θεατών και χτισμένο μέσα σε λόφο δίνοντας του την τέλεια και ξακουστή ακουστική. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1881 από τον Παναγιώτη Καββαδία και με την υπέροχη δουλειά από τον Α. Ορλάνδο και την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου το θέατρο έχει αποκατασταθεί (πλην του κτηρίου της σκηνής). Δείτε και το μικρότερο αρχαίο θέατρο, κομμάτι του αρχαιολογικού χώρου αλλά και τον Ναό του Ακληπειού θεού της ιατρικής. Σήμερα χρησιμοποιείται για θεατρικά έργα και συναυλίες στα πλαίσια του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου.

Νεμέα / 30 λεπτά με αυτοκίνητο

Αρχαία Νεμέα

Η Αρχαία Νεμέα στην αρχαιότητα ήταν γνωστή για τα Νέμεια, αγώνες που γίνονταν κάθε 4 χρόνια προς τιμήν του Νέμειου Διός (τοπική θεότητα, προστάτη των βοσκών)! Η αναβίωση των Νέμειων Αγώνων είναι μια εμπειρία γείωσης και ένας υπέροχος τρόπος να συνδεθείτε με το παρελθόν. Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χωρό και θαυμάστε τον Ναό του Δία, μάθετε για τον αρχαίο κόσμο και δείτε τα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου με βωμούς, ναούς και λουτρά. Επίσης η αρχαία Νεμέα ήταν η γενέτειρα του μυθολογικού Λιονταριού της Νεμέας, ένα τέρας που σκότωσε ο Ηρακλής ως έναν από τους 12 άθλους του.

Olympia / 3 ώρες με αυτοκίνητο

Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας απίστευτος αρχαιολογικός χώρος γεμάτος με τα ερείπια μιας κάποτε δοξασμένης πόλης που "γέννησε" τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Επισκεφθείτε την αρχαία Ολυμπία και δείτε την αρχαία αγορά ή το καλά διατηρημένο στάδιο όπου τελούνταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο αχανής αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία της αρχαίας Ελλάδας. Η αρχαία Ολυμπία ήταν τόπος ιδιαίτερης σημασίας, ένα από τα πιο δοξασμένα ιερά του Δία και σπίτι ενός από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, του γιγάντιου αγάλματος του Ολύμπιου Διός που χάθηκε στον χρόνο.

Μυκήνες / 30 λεπτά με αυτοκίνητο

Αρχαίες Μυκήνες

Οι αρχαίες Μυκήνες είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται κοντά στο Τολό, κατοικήθηκε την εποχή του Χαλκού και έδωσε το όνομα της στην Μυκηναϊκή εποχή όταν κυριαρχούσε στην Μεσόγειο. Το αρχαιολογικό μουσείο των Μυκηνών διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων και ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο. Επισκεφθείτε τις αρχαίες Μυκήνες από το Τολό και δείτε τους διάσημους θολωτούς τάφους και νιώστε δέος περνώντας από την Πύλη των Λεόντων. Εξερευνήστε την περιοχή, δείτε τα ερείπια του παλατιού και τα υπολείμματα μιας κάποτε ακμάζουσας πόλης.

Δελφοί / 4 ώρες με αυτοκίνητο

Μαντείο των Δελφών

Το Μαντείο των Δελφών ήταν εξαιρετικά σημαντικός χώρος, αφιερωμένος στον Απόλλωνα, θεό του φωτός και της μαντικής τέχνης και πολλών άλλων. Οι Δελφοί εκτός από ότι θεωρούνταν το κέντρο του αρχαίου κόσμου ή ο "Ομφαλός της Γης", ήταν σημαντικό θρησκευτικό ιερό και οι χρησμοί τους αναζητούνταν μέχρι και από βασιλείς που ταξίδευαν από μακρυά για την ευλογία του. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι κρυμμένος ανάμεσα σε βουνά και προσφέρει απίστευτες θέες που εμπνέουν δέος, δείτε τον Ναό του Απόλλωνα και το αρχαίο θέατρο και περιπλανηθείτε στα ερείπια ενός κάποτε ισχυρού τόπου.

Κόρινθος / 1 ώρα με αυτοκίνητο

Αρχαία Κόρινθος

Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου, μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες πόλεις-κράτοι της αρχαίας Ελλάδας. Η αρχαία πόλη απέκτησε μεγάλο πλούτο χάρη στην γεωγραφική της θέση μιας και βρισκόταν στον ισθμό, έτσι ελέγχοντας το πέρασμα που συνέδεε την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα. Με πλυθησμό 90,000 το 400 πΧ ήταν ένα σημαντικό πολιτισμικό και εμπορικό κέντρο αλλά καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 146 πΧ και επανιδρύθηκε το 44 πΧ. Η Κόρινθος είναι επίσης γνωστή για τις Πράξεις των Αποστόλων ως μέρος των ιεραποστολικών ταξιδιών του Αποστόλου Παύλου.

Κόρινθος / 1 ώρα με αυτοκίνητο

Διώρυγα Κορίνθου

Η διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα κανάλι που περνάει και χωρίζει τον ισθμό της Κορίνθου ενώ ενώνει το Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος. Ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα μηχανικής του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 1881 και ολοκληρώθηκε το 1893 μετά από εμπόδια όπως οι κατολισθίσεις και η πτώχευση της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο. Λόγο του στενού περάσματος της δεν προσέλκυσε την εμπορική κίνηση που εικαζόταν και τώρα την επισκέπτονται σαν αξιοθέατο και επίτευμα της ανθρώπινης εφευρετικότητας.

Μονεμβασιά / 3,5 ώρες με αυτοκίνητο

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Πελοποννήσου στον νομό Λακωνίας. Η οχυρωμένη πόλη ιδρύθηκε το 583 μΧ από κατοίκους που αναζητούσαν άσυλο από τις επιδρομές και η νησίδα ήταν ιδανικό μέρος, γεωγραφικά και στρατηγικά. Αργότερα έγινε και παρέμεινε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέχρι το 1460 μΧ. Το ιστορικό νησί της Μονεμβασιάς ενώθηκε με την στεριά το 1971 με μια στενή γέφυρα και είναι όμορφος τουριστικός προορισμός, επισκεφθείτε την παλιά πόλη της Μονεμβασιάς και τις εκκλησίες που ακόμα στέκουν περήφανες τριγύρω στο νησί.

Μυστράς / 2 ώρες με αυτοκίνητο

Μυστράς

Ο Μυστράς βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σπάρτης και είναι ένας θαυμάσιος χώρος γεμάτος με Βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια και παλιά αρχοντικά ενώ έχει ανακυρηχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το οχυρό του Μυστρά ιδρύθηκε το 1249, άκμασε σαν κομμάτι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αργότερα ήταν η βάση για το Δεσποτάτο του Μοριά. Επισκεφθείτε τον Μυστρά από το Τολό και δείτε υπέροχες τοιχογραφίες και εκκλησίες να καλύπτουν όλη την πλαγιά. Έχοντας πέσει ξανά σε Βυζαντινά χέρια ενώ αργότερα καταλήφθηκε από Οθωμανούς και Βενετούς εγκαταλείφθηκε το 1832 αφήνοντας πίσω ένα εντυπωσιακό σκηνικό με μεσαιωνικά ερείπια.

Σπέτσες / 3,5 ώρες με κρουαζιέρα

Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ένα αυθεντικά ελληνικό νησί διάσημο για την παραδοσιακή του αισθητική και την κοντινή του απόσταση από την Αθήνα. Επισκεφθείτε τις Σπέτσες από το Τολό με μια μονοήμερη κρουαζιέρα και δείτε αληθινά ελληνικά νησιά. Το νησί των Σπετσών και οι κατοικοί του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση το 1821, μετατρέποντας τα εμπορικά τους πλοία σε πολεμικά και προσφέροντας μεγάλο κομμάτι του πλούτου τους για τον Αγώνα. Το όνομα του νησιού προέρχεται από την ιταλική λέξη 'spezie' που σημαίνει 'μπαχαρικά' και σήμερα είναι εξαιρετικός καλοκαιρινός προορισμός στην Ελλάδα.

Ύδρα / 3,5 ώρες με κρουαζιέρα

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα νησί κοντά στην Πελοπόννησο με τα γραφικά γαλανόλευκα σπίτια και ένα παραδοσιακό παρουσιαστικό. Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη με κρουαζιέρες να αναχωρούν από το Τολό για τα νησιά Ύδρα & Σπέτσες. Η Ύδρα επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση το 1821 και βοήθησε στον αγώνα για ανεξαρτησία. Σήμερα το νησί της Ύδρας είναι ένας πολύ δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός και το μέρος είναι τόσο παραδοσιακό που χρησιμοποιούν ακόμη γαϊδούρια και θαλάσσια ταξί αντί για αυτοκίνητα. Δείτε τις παραλίες και απολαύστε την ζωή στο νησί μόλις λίγες ώρες από το Τολό.

Αθήνα / 1,5 ώρες με αυτοκίνητο

Αθήνα

Η ΑΘήνα είναι μια παγκοσμίου φήμης πόλη και πρωτεύουσα της Ελλάδας, με σήμα κατατεθέν της την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα δημιουργεί μια φανταστική ατμόσφαιρα παλαιού και νέου. Ευρήματα υποδεικνύουν πως η περιοχή κατοικείται αδιάκοπα τα τελευταία 3,000 χρόνια δείνοντας ακόμα περισσότερο βάθος σε μια ήδη ιστορική και κοσμοπολίτικη πόλη. Σαν κέντρο της χώρας η Αθήνα προσφέρει όλα όσα έχει να προσφέρει μια πόλη και ακόμα περισσότερα με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία διάσπαρτα παντού. Δείτε το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ωδείο Ηρώδου ή περπατήστε στο Μοναστηράκι / Ερμού έναν από του πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους.

Αρκαδία / 2 ώρες με αυτοκίνητο

Χωριά Αρκαδίας

Επισκεφθείτε τα Χωριά της Αρκαδίας, παραδοσιακά χωριά κρυμμένα στα βουνά της κεντρικής Πελοποννήσου. Ζήστε την εμπειρία που προσφέρει το ορεινό τοπίο και το απέραντο πράσινο ενώ επισκέπτεστε αυτά τα ξεχασμένα από τον χρόνο χωριά. Γνωρίστε τους ανθρώπους και πάρτε μια γεύση από παλαιότερα έθιμα και παραδόσεις αλλά και τον τρόπο ζωής των ντόπιων που έζησαν και άκμασαν εδώ, γευτείτε τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά πιάτα.